مراحل نیلینگ

مراحل نیلینگ

مراحل نیلینگ ؛ در مقاله های قبلی به توضیح اینکه نیلینگ چیست پرداختیم . هم چنین در مورد تجهیزات نیلینگ و مزایای نیلینگ نیز صحبت کردیم .

در این مقاله می خواهیم به مراحل اجرای نیلینگ  بپردازیم :

مراحل نیلینگ

مراحل نیلینگ

مرحله اول

خاكبرداری(Excavation)

اولین مراحل نیلینگ ، خاكبرداری اولیه می باشد و عمق آن بستگی به میزان ماندگاری و مقاومت  خاک به مدت  24 تا 48 ساعت ، بدون مهار است.عمق این خاکبرداری  معمولاً بین1 تا 2 متر است و به زیر ترازی كه میخ‌ها نصب خواهند شد می‌رسد. عرض سكوی (Platform) خاكبرداری شده باید برای قرار گیری تجهیزات و ماشین آلات كافی و مناسب باشد.

مرحله دوم

حفر سوراخ برای میخکوبی

سوراخ‌هایی بر اساس طول، قطر، شیب و فاصله افقی معین ازروی سكوی خاكبرداری شده تعبیه می شود.

مرحله سوم

ملات ریزی و نصب میخ ها

میله ی میخ ها که معمولا توپر هستند(البته از میخ های فولادی توخالی هم استفاده می شود) ، در سوراخ از پیش حفر شده قرار میگیرند

قبل از قرار دادن میخ ها در سوراخ به منظور كمك به صاف ماندن آن درون سوراخ و فراهم كردن پوشش ملات محافظ كافی ،در اطراف میله ی میخ  سنترلایزر قرار میدهند..

غلاف پلاستیكی دندانه‌دار به عنوان محافظت در برابر خوردگی مضاعف بكار می رود. سپس درون لوله‌ ترمی، سوراخ حفر شده با ملات سیمان ‌پر شود. ملات معمولا تحت جاذبه یا فشار كم تزریق می‌شود.اگر در این مرحلع از میله‌های توخالی خود حفار (Hollow self-drilling bars) استفاده شود (تنها به عنوان سازه‌های موقت) حفاری و تزریق در یك مرحله عملیات صورت می‌گیرد. قبل از مرحله 4 ،نوارهای زهكش ژئوكامپوزیت بر روی سطح شیروانی مصنوعی در میان هر ستون از میخ‌های مجاور نصب می‌شوند. سپس طاقه ی نوارهای زهكش در برداشت بعدی خاك ، بر روی دیوار باز می شود. نوارهای زهكش تا پای گودبرداری ادامه می یا بند و آب جمع‌آوری شده ازطریق زهكشی در قسمت پنجه، از دیوار میخکوبی شده منتقل می‌شود.

مرحله چهارم

ساخت پوسته بتن‌ پاشیده موقت

یك سامانه پوسته موقت جهت نگهداری مقطع بریده و بازخاك(ترانشه) (Open-cut soil section) قبل از برداشت بعدی خاك، اجرا می‌شود.اغلب پوسته‌های موقت به طور معمول دارای یك لایه بتن پاشیده هستند که به طور سبك مسلح شده اند و دارای ضخامت معمولا 100mm می‌باشند. مصالح مسلح کننده غالبا شامل شبكه‌ سیمی جوش شده((WWM)Welded wire mesh) هستند که تقریباً در وسط ضخامت پوسته قرار میگیرند. طول WWM به گونه‌ای باید باشد كه حداقل یك چشمه كامل شبكه با پانل بعدی WWM هم‌پوشانی نماید.

بعد از زمان گیرش مناسب پوسته موقت صفحه باربر بر روی میخ كه از سوراخ بیرون زده، نصب می‌شود.سپس یك مهره و یک واشر برای محكم ساختن سر میخ به صفحه باربر بسته می‌شود. بعد از اینكه پوسته موقت به حداکثر گیرش مناسب رسید ، مهره با حداقل گشتاور (Torque) لازم ، محكم می‌شود. کمترین زمان ممکن جهت گیرش در کم ترین زمان،  24 ساعت طول میکشد.اگر نیاز باشد ممكن است آزمایش میخ‌های نصب شده جهت اندازه‌گیری تغییر شكل (برای مقایسه با ضوابط از پیش تعیین شده) و تعیین ظرفیت باربری پیش از اقدام به خاکبرداری بعدی انجام شود.قبل از اقدام به خاکبرداری در مرحله ی بعدی؛ بتن پاشیده شده باید حداقل 72 ساعت زمان گیرش داشته یا حداقل مقاومت فشاری مشخصه 3 روزه(معمولا 1,500psi=10.5Mpa) را داشته باشد.

مرحله پنجم

اجرای ترازهای بعدی

مرحله 1 تا 4 برای برداشت خاک باقی مانده تكرار می‌شود. در هر خاکبرداری، نوارهای زهكش به سمت پائین و بر روی سطح خاكبرداری بعدی باز می‌شوند و یك پانل جدید WWM با همپوشانی حداقل به اندازه یك چشمه پانل قرار میگیرند. بتن پاشیده ( پوسته ) موقت با درز سرد (Cold joint) به بتن پاشیده مرحله قبل متصل می‌شود. در پایین گودبرداری، نوارهای زهكش به زهكش قسمت پنجه متصل می‌شوند.

مرحله ششم

ساخت پوسته دائمی نهایی

بعد از اینكه گودبرداری به پایان رسید و میخ‌ها نصب و بارها توزیع شد، ممكن است پوسته نهایی به عنوان آخرین مراحل نیلینگ،اجرا شود.پوسته نهایی امکان دارد از بتن مسلح درجا CIP (Cast in place) یا بتن پاشیده مسلح یا پانل‌های پیش ساخته تشكیل شده باشد.عامل مسلح کننده پوسته دائمی، میلگردهای معمولی یا شبكه WWM هستند.

ممكن است تغییری بین مراحل نیلینگ توضیح داده شده ،جهت سازگاری با شرایط خاص پروژه لازم باشد. به طور مثال ممكن است در هر برداشت خاك، اجرای بتن پاشیده بلافاصله بعد از خاكبرداری و پیش از حفر سوراخ و نصب میخ صورت گیرد،بخصوص زمانی که پایداری پوسته دارای اهمیت باشد.

برای اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره با ما تماس بگیرید .